Brede steun coalitieakkoord

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Het belangrijkste onderwerp van de eerste vergadering van Waterschap Drents Overijsselse Delta op 4 januari was het coalitieakkoord 2016-2019. Er bleek brede steun voor het akkoord met het motto ‘Wonen, werken en natuur verbinden met water’.

Naast de installatie van het algemeen bestuur was de vaststelling van het coalitieakkoord een van de belangrijkste agendapunten. Water Natuurlijk, CDA, ChristenUnie, VVD en de fractie ongebouwd hebben eind dit akkoord op hoofdlijnen bereikt. Veel van onze Water Natuurlijk-ambities worden gelukkig door de coalitiepartijen gedeeld: innovatie, duurzaamheid, zorgen voor goed waterbeheer, een mooi landschap, voldoende waterberging, inspelen op de klimaateffecten, óók in de stad. De vraag aan de andere zeven fracties was of zij de ambities van de coalitiepartijen deelden.

Vernieuwend waterschap

Hoewel er de nodige kanttekeningen waren, steunden zij uiteindelijk dit document. Water Natuurlijk-fractievoorzitter Marion Wichard benadrukte dat het akkoord op hoofdlijnen nog geconcretiseerd moet worden in SMART geformuleerde projecten. Ook brengt de nieuwe werkwijze met zich mee dat er meer inbreng vanuit het gebied zal worden gezocht, en dat de rol van het AB daarmee anders wordt. Dat is, aldus Wichard, een uitdaging aan het bestuur in zijn geheel. “We hebben nu de kans om niet alleen een nieuw, maar ook vernieuwend waterschap te zijn. Met bestuurlijk draagvlak, maar vooral draagvlak in de hele samenleving.” Ze nodigde daarom alle partijen uit om het akkoord te steunen en die uitdaging gezamenlijk aan te gaan.

Hoe dat moet, is ook iets dat gezamenlijk moet worden bepaald. Daarvoor is eind januari een bijeenkomst voor het Algemeen Bestuur gepland.

Lees hier het coalitieakkoord “Wonen, werken en natuur verbinden met water”.
Lees hier de bijdrage van fractievoorzitter Marion Wichard.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
Nettie Aarnink
Gast
Nettie Aarnink
10 januari 2016 13:33

beste Hans, Marion, Obe, Bert en Piet,
Van harte gefeliciteerd met het resultaat!
Ik zie uit naar een mooie samenwerking!