Tip van Water Natuurlijk: webinar dijkversterking

Tip van Water Natuurlijk over webinar dijkversterking Zwolle-Olst
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Er komt veel kijken bij het voorbereiden van een dijkversterkingsproject. Een tip van Water Natuurlijk: over de dijkversterking tussen Zwolle en Olst is er op 8 en 15 februari een webinar over wat er zoal komt kijken bij zo’n groot project. De medewerkers van het project IJsselwerken vertellen dan meer over drie belangrijke thema’s: landschap, ecologie en rivierkunde.

Zeker voor Water Natuurlijk is ecologie een belangrijk onderwerp. Daarom brengen we dit webinar graag onder de aandacht.

Drie deskundigen

De IJssel heeft natuurlijk unieke landschapskenmerken. De landschapsarchitect neemt je mee in het verhaal van de IJsseldijk. Ook de natuur rond de dijk is bijzonder en belangrijk. Hoe weten we nou welke dieren er allemaal zijn? En welke bijzondere planten komen we tegen? Een ecoloog zal je er alles over vertellen. En ook niet te vergeten, de rivier zelf; hoe zorgen we ervoor dat we waterveilig werken? En welke ontwerpkeuzes hebben invloed op de waterstanden van de rivier? De rivierkundige licht vanuit haar vakgebied dit toe.

Veilige dijk

IJsselwerken is een samenwerkingsverband tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta en Boskalis Nederland. De komende jaren werken beide organisaties samen aan de dijkversterking van de IJssel tussen Zwolle en Olst. Ze zorgen dat de dijk versterkt gaat worden en straks weer voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen. Het is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken.

Meer informatie

Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan op de site van IJsselwerken.

 

Meer weten over Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta? Neem contact op met de fractie of gebruik het contactformulier.