Uitnodiging: campagnestart met excursie in Wateren

Wateren
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op zaterdag 11 februari start Water Natuurlijk de campagne voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart in -hoe toepasselijk!- Wateren. De kick-off wordt gecombineerd met een gesprek met een van de inwoners en een excursie in dit prachtige natuurgebied. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta loopt globaal van Assen tot Deventer, en van Kampen tot Hoogeveen: een enorm groot en vooral ook heel gevarieerd gebied, met prachtige natuurgebieden. Wateren, nog net niet het noordelijkste puntje van ons werkgebied, is een buurtschap in de gemeente Westerveld, dicht bij de grens met Friesland. Hier komt een aantal beken bij elkaar, en wateroverlast is niet ongewoon. We combineren een gesprek over deze problematiek met een excursie in het prachtige natuurgebied, dat onderdeel is van het Drents-Friese Wold.

In gesprek

Bij de kick-off zal inwoner Marion Plagge vertellen en vooral ook laten zien welke rol water in dit gebied speelt, en wat droogte én wateroverlast betekent voor de inwoners. Nieuw is dat laatste misschien niet: al in 1408 is de plaats terug te vinden als Wachthorn en in 1493 als Waethoeren. De plaatsnaam verwijst waarschijnlijk naar het natte en moerasachtige ‘madegebied’ dat Wateren van oorsprong was. Deze madelanden (onbemeste, drassige hooilanden in de beekdalen) dragen vaak de naam horn of hoorn in Drenthe.

Excursie

Aansluitend op het gesprek maken we onder leiding van Marion Plagge een wandeling in het natuurgebied. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich in Wateren aan te sluiten bij de campagne-kick-off en de aansluitende excursie. Hou wel rekening met de weersomstandigheden en zorg voor passende kleding en schoeisel.

Aanmelden

We starten zaterdag om 13.30 uur, geplande eindtijdstip is rond 15.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan uiterlijk donderdag 9 februari via het aanmeldingsformulier. Je ontvangt nog een bevestigingsmail.