Afscheid en kennismaking tijdens de zomerborrel

Obe Brandsma en Albert Smit
Obe Brandsma (l) overhandigt vertrekkend fractielid Albert Smit een cadeautje bij diens afscheid.
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Vrijdag 1 juli hield de fractie een zomerborrel, waarbij ook de leden waren uitgenodigd. Het was een moment van afscheid van Albert Smit, die onlangs de fractie verruilde voor het wethouderschap in Assen. Voor met name de nieuwe leden was het een goede gelegenheid om in gesprek te gaan over de komende waterschapsverkiezingen.

Met de zomervakanties in aantocht sloot de fractie van Water Natuurlijk het eerste deel van het vergaderjaar af met een zomerborrel. Dat was het uitgelezen moment om afscheid te nemen van Albert Smit. Die was medio juni benoemd tot wethouder, een functie die wettelijk niet gecombineerd mag worden met het lidmaatschap van het waterschapsbestuur. Fractievoorzitter Obe Brandsma sprak warme woorden tot Albert en overhandigde hem een attentie namens de collega’s in de fractie.

Informatie over kandidaatstelling

Diverse nieuwe leden maakten van de zomerborrel gebruik om kennis te maken met een aantal fractieleden en vragen te stellen over het waterschapswerk. Met de sluitingstermijn van 31 juli voor kandidaatstelling in zicht was dat natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid. Wie interesse heeft om kandidaat te worden, kan tot die datum natuurlijk altijd nog persoonlijk contact zoeken: voor zover het in de vakantieplanning is in te passen, zijn de fractieleden graag bereid om hun kennis te delen.

Klik hier voor meer informatie over de kandidaatstelling.