Subsidie Genieten van water eindelijk beschikbaar

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Al in mei vorig jaar besloot het Algemeen Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta dat er een -bescheiden- bedrag beschikbaar zou komen om het waterbewustzijn bij de inwoners te vergroten. De regeling zou in 2019 ingaan. Dat is vandaag  gebeurd.

De ‘Beleidsregel subsidieverlening Genieten van water’ is officieel gepubliceerd op 31 januari, en omdat de ingangsdatum is bepaald op de dag na de publicatie, kan vanaf vandaag dus subsidie worden aangevraagd. De voorwaarden zijn duidelijk omschreven in de regeling. Die is hier te vinden.

Bescheiden bijdrage

De fractie van Water Natuurlijk is blij dat de regeling er eindelijk is: Water Natuurlijk is groot voorstander van recreatief gebruik van waterschapseigendommen, en vindt dat het waterschap daar ook aan mag bijdragen. Denk aan het meefinancieren van een informatiebord, een bankje, of een uitkijktoren. Dat helpt om beter over het voetlicht te brengen wat het waterschap allemaal doet en hoe belangrijk dat werk is voor onze veiligheid en gezondheid. De fractie hoopt dus dat er enthousiast gebruik zal worden gemaakt van de regeling, en dat bij de evaluatie over twee jaar zal blijken dat de maximum 50.000 euro per jaar goed wordt besteed.

Zie ook ons eerdere bericht ‘Vliegwielgeld’ voor waterbewustzijn