Tijs de Bree, bestuurder voor de PvdA Overijssel

Tijs de Bree, ambassadeur voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Water brengt ons samen: Dijken bouwen, afvalwater reinigen, we doen het samen. Ik geloof in de kracht van groene sociale partijen, daarom ben ik ambassadeur.

Namens de PvdA ben ik bestuurder bij de provincie Overijssel, mijn portefeuille beslaat handhaving, energie, milieu en arbeidsmarkt. Water is altijd in beweging, ook in het Overijsselse landschap. Hoe het water stroomt, waar het komt en gaat, waar en hoe liggen onze dijken? Dat alles bepaalt de inrichting van onze provincie.
De relevantie van waterschappen is daarom groter dan ooit. Maar een dijk bouw je niet alleen, dat doe je samen. Voor mij gaat het dan om solidariteit, samen de schouders eronder zetten. Maar het gaat ook over toekomstvaste keuzes, wat mij betreft draait dat om klimaat en duurzaamheid. Kortom, onderwerpen waarin sociaal-groene partijen een belangrijke rol moeten pakken.