Water-inspiratie voor verkiezingsprogramma’s

Water Natuurlijk ziet graag dat mensen genieten van water, zoals deze spelende kinderen.
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Met de landelijke verkiezingen nog maar net achter de rug, maken lokale afdelingen en partijen zich alweer op voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Water Natuurlijk wil graag dat water een prominente plek krijgt in de verkiezingsprogramma’s, en geeft daarom tips.

Schoon, gezond, aantrekkelijk water, dat wil iedereen: niet te veel, niet te weinig en van goede kwaliteit. Water is bepalend voor de kwaliteit van onze leefomgeving en is een belangrijke voorwaarde voor onze dagelijkse behoeften: gezond voedsel, een groene omgeving, aantrekkelijke wijken, recreatie, bedrijven en gevarieerde natuur.

Rol gemeenten belangrijk

Daarom is ruime aandacht voor water nodig. Die noodzaak wordt alleen maar groter met de toenemende druk op onze ruimte en klimaatverandering. Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld door water al vanaf het begin in de planvorming mee te nemen en ruimte te geven aan slimme koppelingen. Samen met andere overheden zoals de waterschappen, maar ook met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Ook kunnen gemeenten hun inwoners stimuleren om hun straat of wijk te vergroenen en zo klimaatbestendiger te maken.

Water Natuurlijk denkt mee

Water verdient dus een eigen plaats in de verkiezingsprogramma’s, en om de schrijvers van de verkiezingsprogramma’s te inspireren, heeft de fractie van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta een kort document rondgestuurd. Hierin staan veel praktische tips over wat gemeenten kunnen doen om beter om te gaan met de uitdagingen rond water. Vanzelfsprekend is de fractie graag bereid om op lokaal niveau mee te denken.
Wie interesse heeft, maar het document niet rechtstreeks heeft ontvangen, kan het hier downloaden.