Water Natuurlijk wil betrokkenheid inwoners ook buiten verkiezingstijd

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintMastodonShare

Op 9 juli stond de evaluatie van de afgelopen waterschapsverkiezingen op de agenda van het Algemeen Bestuur. Namens Water Natuurlijk bepleitte Tjoek Korenromp een betere afstemming met gemeenten over de bekendmaking van de uitslagen, een meer permanente campagne en meer inzet op diversiteit in het bestuur.

Tijdens de vergadering kregen alle fracties de gelegenheid om terug te blikken op de verkiezingen en de uitgebreide evaluatie van Waterschap Drents Overijsselse Delta te becommentariëren. De belangrijkste conclusies van de evaluatie waren:

  1. Een fors hogere opkomst vergeleken met de vorige verkiezingen
  2. Begroting binnen budget
  3. Goede communicatie met kandidaten en partijen
  4. Sterke (online) campagne
  5. Achtergebleven met diversiteit

Afstemming gemeenten

Naast deze belangrijkste punten uit de evaluatie bracht de fractie van Water Natuurlijk nog een aantal zaken extra in. De hoge opkomst en strakke begroting waren niet een direct gevolg van eigen inspanningen, maar vooral van externe factoren. Tevens ontstond er verwarring door het afwijkende beleid van gemeenten om zich wel of niet te conformeren aan de procedure voor bekendmaken van uitslagen. Water Natuurlijk vroeg het Dagelijks Bestuur om tijdens de volgende verkiezingen de afspraken met gemeenten beter af te stemmen.

Permanente campagne en diversiteit

Daarnaast deed de fractie van Water Natuurlijk een oproep om een meer permanente vorm van politieke campagne te verankeren in het beleid. Een campagne met een meer structureel karakter is duurzamer en vergroot de betrokkenheid van de inwoners bij de politieke keuzes. Tot slot deed Water Natuurlijk een oproep om verder te kijken dan alleen de man/vrouw-verhouding, maar breed in te zetten op diversiteit en een afspiegeling van de maatschappij in het bestuur. Bovenop de inspanningen die partijen daar zelf voor moeten doen.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline reacties
Bekijk alle reacties
johan hermsen
Gast
johan hermsen
19 juli 2019 15:49

Onze complimenten voor Tjoek Korenromp en zijn bijzondere en vooral extra aandacht voor communicatie, informatie en gedeelde openheid. Zo zullen hopelijk steeds meer medemensen aandacht krijgen voor natuurlijk waterbeheer etcetera. groet fam. Johan en Jos Hermsen Deventer